June 23, 2015

Fiddelitzem-nos

Què és Fiddelitzem-nos?

Fiddelitzem-nos és el resultat de l’avaluació, anàlisi i reflexió de la primera trobada fiddle que es va fer el 17 de novembre del 2013 en el marc del I Barcelona Fiddle Congress. Aquell congrés va fer palesa la necessitat d’apropar i fer conèixer altres estils dins l’àmbit de la corda al nostre país. És per això que al febrer del 2016 ja s’ha programat un segon Fiddle Congress i, fins aleshores, l’Esmuc i l’ACEM han establert un calendari de treball i activitats continuades amb l’objectiu d’adequar millor la formació en els processos d’innovació pedagògica i potenciar i facilitar la participació de l’alumnat a les activitats del projecte. Fiddelitzem-nos representa doncs un recorregut previ, amb programacions didàctiques de diferents àrees musicals, per dinamitzar activitats i iniciatives que estimularan l’arribada tant a la trobada Fiddle com al mateix congrés.

 

El repte de Fiddelitzem-nos

 

Fiddelitzem-nos vol arribar al màxim nombre d’alumnes i professors de música del país amb la finalitat de:

  • Desenvolupar un disseny que englobi tota la comunitat educativa, per donar coherència i sentit a un conjunt d’actuacions.
  • Fer de la trobada una experiència única, positiva i enriquidora per a tots els nivells i interessos.
  • Sintonitzar docents, alumnat, famílies, centres formatius i institucions, i esdevenir una plataforma inclusiva dins el món de la corda fregada a Catalunya.
  • Transformar el teixit educatiu-cultural-musical. Renovar-lo musicalment i pedagògica, amb ulls actuals i mirada internacional.
  • Treballar amb material musical i didàctic específic orientat a la trobada fiddle per tal empoderar el professorat i l’alumnat, dotant d’autonomia i recursos als agents de canvi.

 

Per assolir aquests objectius cal acompanyar el professorat en tot moment fins el dia de la trobada, i oferir-li les eines necessàries per treballar amb eficiència i entusiasme a l’aula, generant així un marc d’estímuls que afavoreixi la participació i la motivació per promoure la divulgació i l’èxit de la trobada Fiddle. L’equip de Fiddelitzem-ens en aquesta primera fase ha estat: Ferran Castanyé, Maria Franch, Gemma Gascón, Carla Gordo, Oriol Saña i Asier Suberbiola.

 

Barcelona, Curs Fiddelitzem-nos 17-19 Octubre de 2014

 

PRESENTACIÓ. Vídeo: Guillem Roma

 

Fotos: Laura Ruiz

 

 

RESUM DEL CURS

 

 

I ENTREVISTES I OPINIONS….

 

Barcelona, Curs Fiddelitzem-nos 31 Gener de 2015

 

Fotos: Quim Llimona

 

 

Fotos: Laura Ruiz

 

 

Fotos Pipa’s Club: Laura Ruiz

 

Vídeo: Pere Nolasc

 

Lleida, Curs Fiddelitzem-nos 7 de Març, 2015

 

Avui hem estat a Lleida a l’Escola de Música de l’Orfeó Lleidatà, amb l’Asier Suberbiola i l’Oriol Saña. Gràcies a tots els que heu vingut i per la bona feina feta a classe!

 

Fotos

 

Viladecavalls, Curs Fiddelitzem-nos 12 d’Abril, 2015

 

Avui hem estat amb l’Asier Suberbiola a l’Escola de Música Pau Casals de Viladecavalls.Gràcies a tots els que heu assistir ha estat genial! Gràcies també als germans Peirón per fer-nos d’amfitrions.

 

10418859_861395067250268_7576753474645839733_n-2